Kaasadvies

Productie

Sedert 2023 sta ik voor een nieuwe faze als doorgewinterde kaasnerd. Het zou zonde zijn mijn kennis en ervaring op te bergen in een tijdsfaze waarin een ware cheese revival de kop opsteekt en allerlei nieuwe kaasiniatieven het licht zien. Al valt veertig jaar kennis en ervaring vandaag nog steeds niet te downloaden in tegenstelling tot veel andere zaken, kan men me steeds voor ondersteuning contacteren “als” men op zoek is naar onderscheidend vermogen en duurzame meerwaarde. Daarom bied ik mijn diensten aan als kaasexpert op het vlak van rauwmelkse, artisanale kaasproducties voor pâte lactique en pâte molle kaastypes.

Rijping

Mijn expertise gaat gelet op mijn parcours heel wat verder dan enkel het produceren van kwaliteitsvolle kaas. Produceren is één ding, kaasrijpen is dan weer een ander ding. Niet voor niets lag ik aan de basis van het Nederlands initiatief Meester Affineurs dat in 2014 werd opgestart.

Conceptueel

Een rendabele kaasmakerij opstarten of uitbouwen vergt meer dan het ontwikkelen van een lekker product. Wie dat veronachtzaamt komt bedrogen uit. Visie dient aan de basis te liggen van een onderscheidend Concept dat leidt tot duurzame Meerwaarde. Met visie en ervaring in het produceren, rijpen en vermarkten van rauwmelkse kazen kan ik u daadwerkelijk helpen want “vanop afstand ziet men één gedachte verderop de betere versie van alles“.

Wil jij one of a kind worden in de kaaswereld?
Laten we dan samen wat opbouwen!