Giedo De Snijder

Verliefdheid kent zo haar gevolgen. Het overkwam mij eind jaren zeventig van vorige eeuw door te diep in de ogen te kijken van Bella, mijn eerste geit. Ruim veertig jaar later, na een heftig parcours van zelfkazer tot bio-geitenboer (onder het label Belbior) in 1983 via kaasmakerij Midgard in Werchter (1986 – eind 2006) tot en met het fenomeen kaasmakerij Karditsel (eind 2014 – mei 2022) heb ik spreekwoordelijk op achtenzestigjarige leeftijd de kaasschep neergelegd. De volledige historiek van mijn kaasparcours vind je op de pagina kaasnerd van mijn (kaas)blog. Hier alvast enkele milestones:

1991 Kaasmakerij MIDGARD brengt de kaas MERLIJN op de markt. Nadien werd deze onder verschillende namen gecommercialiseerd waaronder DE WITTE VAN ROTSELAAR en DE WITTE VAN WERCHTER.

1994 Kaasmakerij MIDGARD brengt als allereerste geitenkazen met gewassen korst op de (internationale) markt. NIet enkel met de topper RODERIC maar ook met Carré Werchter en Briquette.

Kaasmakerij Karditsel van scratch opgestart eind 2014 werd een instant succes dankzij een duidelijke visie, jarenlange productervaring maar ook door marktkennis en een verfrissende (digitale) communicatie.

2015 Kaasmakerij KARDITSEL brengt Corneel op de markt. Een geitenkaas gestremd met de werkzame bestanddelen van de kardoenplant. Een kaas die internationaal werd gelauwerd

Wil jij one of a kind worden in de kaaswereld?
Laten we dan samen wat opbouwen